Om HALÖR
En information om Svenska Druid-Orden FGDO

Polstjärnan har som ledstjärna i alla tider varit ett viktigt navigeringshjälpmedel för människor på land och till sjöss. Den druidiska stjärnan är med sina sju strålar en ledstjärna för Druid-Ordens olika verksamheter, som leder till förståelse och gemenskap för att utvecklas som människa och medbroder. I druidlogerna träffas män från olika yrkesgrupper för att främja den personliga insikten och för att umgås under värdiga och trivsamma former. 

Druid-Ordens symbolik bygger på spännande myter och sägner från keltiska folkstammars kultur för mer än 2000 år sedan. Den nutida Druid-Orden har sitt upphov i 1700-taleats England, då de keltiska förebilderna och druiders visdom anpassades till modern tid. Den keltiska musiken, som utvecklats genom århundraden kan idag utgöra stämningsfulla inslag i logelivet. 
Druid-Ordens målsättning är att verka för brödernas andliga och kulturella utveckling, men tar ingen ställning i religiösa eller politiska frågor. Druidbröder ställer upp för varandra, men utövar också utåtriktad välgörenhet genom såväl lokala som nationella insatser. 


Nya_loggan_frilagd_utantext